Retee arts

Retee arts logo

Matilda Kääntä on äitiyslomalla 1.3. – 31.12.24 ajan ja tilaustöiden tekeminen on myös tauolla. 

Mikäli ideasi tilaustyöstä ei ole kiireellinen ota ihmeessä yhteyttä tapahtumat@reteearts.fi ja pääset jonoon vuotta 2025 varten, jolloin Matilda starttaa jälleen tilaustöiden parissa! 

Lotta Haralle toteutettu tilaustyö

Tilaustyöt ovat intohimoni. Rakastan sitä, että saan rakentaa asiakkaan tavoitteleman mielenmaiseman kanvakselle. Joillekin taiteilijoille tärkeintä voi olla ehdoton itseilmaisu – minä puolestani nautin yhteispelistä asiakkaan kanssa. Se hetki, kun asiakas pääsee ensi kertaa koskettamaan valmista teostaan ja ripustamaan sen kunniapaikalle, on sanoinkuvaamattoman hieno!

Maalaus tilaustyönä ei synny itsestään. Siveltimenvetojen taakse kätkeytyy monivaiheinen prosessi, jonka kautta asiakkaan visio muutetaan todeksi. Katso alta, miten Retee artsin tilaustyö syntyy.

Miten tilaustyön suunnittelu etenee?

1. Päätetään koko

Teoksen suunnittelu alkaa sen koon päättämisestä. Koon päättäminen voidaan tehdä yhdessä asiakkaan kanssa esimerkiksi sen mukaan, millaiseen tilaan teos tulee. Tässä auttavat valokuvat tilasta. Kun koko on päätetty, varaan tai hankin pohjan teosta varten.

Koko vaikuttaa myös paljolti hintaan: mitä isompi työ, sitä enemmän yleensä kuluu materiaaleja ja aikaa. Teoksen kokonaishinta määräytyy koon, materiaalien ja tekniikan mukaan (esim. onko kultausta). Hintahaarukka asettuu yleensä 100–650 euron väliin, alkaen pienistä 30cm töistä aina isoihin, yli metrisiin teoksiin.

2. Toiveet tyylisuunnan suhteen

Jos mielessäsi on visio, jonka haluat teokseen ikuistaa, otan mielelläni vastaan toiveita tyylisuunnasta. Pohdittavia elementtejä ovat esimerkiksi rosoisuusaste, liike ja värimaailma. Myös tyylisuuntaa suunnitellessa otan huomioon tilan, jota teos päätyy koristamaan.

Matilda Käännän toteuttama tilausteos ”Hehkuvana” vuoden 2022 asuntomessuille kohteeseen Villa Myötätuuli
Krista Lindgren/@empoweredbykrista
3. Kommentit tekemisen edetessä

Kun tilaustyö on valmis, se pääsee kotiin. Paras vaihtoehto on nouto Reteen studiolta Tampereelta, mutta myös toimitus paikan päälle / postitus onnistuu sopimuksen mukaan. Toimitus pääkaupunkiseudulle hoituu joustavasti omien menojeni mukaan.

 

4. Valmiin työn toimitus

Taide on aina suuri investointi, joten sen pitää kestää katselua pitkään ja miellyttää omistajaansa 100-prosenttisesti. Teos tehdään vain ja ainoastaan sinulle.

Tekemisen edetessä lähetän tilaajalle kuvia eri vaiheista. Tällöin sana on vapaa! Asiakas saa avoimesti kommentoida mistä pitää ja mistä ei. Viimeistelen työn kommenttien pohjalta.

Pyydä tarjous tilaustyöstä

Joko kiinnostuit? Ota yhteyttä tai laita viestiä alla olevalla lomakkeella, niin tehdään unelmiesi tilaustyö!

Katso myös valmiit myynnissä olevat teokset täältä.

Ota yhteyttä

Katso, miten valmistui tilaustyö Koplalle

Katso video