Kaikkia eri taidetapahtumiamme vetävät nämä Reteet tyypit. Tutustu meihin!

Taiteilija ja taideyrittäjä Matilda Kääntä

Kuva taiteilijasta ja teossarjasta ”Hehkuvana” vuoden 2022 asuntomessuilta, missä teossarja oli esillä

Olen Matilda Kääntä itseoppinut taiteilija ja taideyrittäjä. Teoksissani on paljon kontrastia ja tekstuurista, jotka välittävät vahvoja tunteita väreillään. Olen erikoistunut tilaustöihin, sillä nautin haasteesta saada vangittua asiakkaan toivoma mielenmaisema kanvakselle.

Taideseurajäsenyydet:

  • Suomen Taiteiljat ry vuodesta 2021
  • HIAA – Helsinki International Artists’ Association vuodesta 2021

Taidenäyttelyt:

  • 08/2022 Suomen Taiteiljat ry:n 54. vuosinäyttely, Kaapelitehdas Helsinki
  • 07/2022-08/2022 Teossarja asuntomessuilla 2022 Naantalissa, kohde Villa Myötätuuli
  • 05/2022-06/2022 Näyttely ”Lempivärini” Cafe Europa, Tampere
  • 10/2021-12/2021 Näyttely Tampere Bistro Cafe Hyggessä
  • 07/2021-08/2021 Näyttely ”Luontotulkit – mielenmaisemia maalta ja mereltä”, Galleria Vanha Savu, Merikarvia, yhteisnäyttely Meri Mäntylän kanssa
  • 10/2020-11/2020, Näyttely Cafe Europa, Tampere
  • 08/2020, Näyttely ”Uusi Alku”, Tampere Verkatehdas, yhteisnäyttely Meri Mäntylän kanssa

Palkinnot:

  • Nuorten yritysideakilpailun voittaja 2021 (Osallistujia yli 400 Pirkanmaalla)

Lehtijutut:

Kuva Reteen studiolta kultaustyönäytteestä

Retee arts on saanut nimensä sekä taidetyylisuuntani että persoonani mukaan: ei liian tarkkaa piperrystä vaan isosti ja näyttävästi eteenpäin! Työstän taidettani studiollani, missä järjestän myös taidetapahtumiani.

Lotta Huurne

Lotta ”Retee oikea käsi” eli Matildan ensimmäinen työntekijä. Omat lempityöskentelymenetelmät ovat musteella ja vesiväreillä maalaaminen ja tusseilla piirtäminen. Etenkin old school ja neotransitionaalinen tyyli piirtämisessä on mieluista! Taidetapahtumien vetämisessä ehdottomasti parasta on niiden rikkaus siinä, kuinka paljon erilaisia ryhmiä pääsee ohjaamaan sekä kuinka mielenkiintoisia ihmisiä pääsee tapaamaan!

Lotta Abendstein

Se Retee-tiimin toinen Lotta. Kun olin pieni ja myöhemmin en enää niin pieni, harrastin kuvataidetta taidekoulussa. Vuosien varrella muistan ajatelleeni taidekoulun opettajilla olevan maailman mahtavin ammatti. Elämä johti eri polkujen kautta kuvataiteen aineopettajan opintoihin, joiden myötä pääsin toteuttamaan unelma-ammattiani taiteen parissa osana Reteen tiimiä.

Ryhmien ohjauksessa parasta on päästä osaksi asiakkaiden taiteen tekemisen matkaa usein monitunteisten vaiheiden saattelemana. Hienointa on nähdä asiakkaissa toiminnan aikana lisääntyvä ilo ja rentoutuminen.

Sara Jaatinen

Sara, Reteen tiimin uusin jäsen. Taide on aina kulkenut jollain tapaa mukana omassa elämässä ja vei myös alan opintoihin. Olen aina ollut kiinnostunut uuden kokeilusta ja hypännyt mielelläni erilaisiin jänniin projekteihin. Maalaan, piirrän sekä teen grafiikkaa ja olen ollut mukana myös teatteri- ja leffaproduktioissa.

Reteellä parasta on se, miten hauskaa ja monipuolista hommaa tämä on. Asiakkaiden kanssa kokee tosi ihania hetkiä ja tulee aina hyvä fiilis, kun pääsee näkemään innostusta ja onnistumisen tunteita!

Filosofiamme on, että jokainen koti ansaitsee jotain erityistä ja kaunista korostamaan kodin sielua.